1
Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Romania a organizat la Templul Coral din Bucureşti evenimentul solemn intitulat „Decalogul – fundament al justiţiei”.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia sărbătorii dedicată primirii Torei de către Moise pe Muntele Sinai numită Shavuot 5775 şi a inaugurării Templului Coral din Bucureşti după ample lucrări de restaurare.

La eveniment au participat presedintele Romaniei Klaus Iohannispremierul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, patriarhul BOR, Daniel, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, fostul preşedinte Emil Constantinescu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu şi numeroase personalităţi ale vieţii academice şi de cultură.

Iata ce aberatii au spus in mesajele lor „conducatorii” Romaniei:

Iohannis Klaus Werner (presedinte)

„În viaţa românească, comunitatea ebraică a impulsionat viaţa economică, a alimentat viaţa culturală, a îmbogăţit identitatea noastră. De aceea, generaţiile anterioare merită cuvântul meu bun şi mai ales convingerea adâncă a faptului că România vă este astăzi recunoscătoare pentru ceea ce suntem ca naţiune„.

„Sunt convins că o Românie care încurajează diversitatea şi toleranţa este o ţară mai puternică şi mai prosperă„.

El a explicat că prezenţa sa la eveniment este un semn „al preţuirii şi al speranţei”.

„Al preţuirii pentru ceea ce aţi clădit şi continuaţi să clădiţi pentru România şi al speranţei că întreaga comunitate evreiască va contribui şi mâine, alături de familiile voastre din Israel, prin fapte şi prin idei, la viitorul nostru comun”.

Acest individ recidiveaza dupa ce in urma cu 4 luni s-a trezit vorbind la Cotroceni, acuzand poporul roman – Deportati in Transnistria de regimul antonescian sau la Auschwitz de autoritatile hortiste, evreii din Romania au fost victimele politicilor antisemite si criminale. Convoaie de barbati, femei, copii si batrani au parasit satele, mii de suflete nevinovate au disparut si, odata cu ele, datoria morala si spiritul civic.

Ponta Victor Viorel (prim-ministru)

„Prezența înalților reprezentanți ai statului român, ai cultelor religioase, reflectă doar modul în care arată societatea românească în 2015, o societate care recunoaște rolul fundamental al comunității evreiești în construirea noastră ca țară, o societate care își asumă trecutul cu bune și cu rele, o societate care combate extremismul, intoleranța, care are legi moderne și care înțelege că împreună putem să fim o societate mai puternică”.

Nu suntem de acord cu declaratiile facute de cei doi politicieni care n-au nimic in comun cu durerile, suferintele si neajunsurile poporului roman, nici din istorie nici din prezent, cand fac o politica vadit anti-romaneasca si pro-globalista. Ei nu cunosc istoria, nu cunosc nici realitatea si nu ii intereseaza nimic in afara de interesele proprii ale lor si a gastilor interlope (partide) din care fac parte.

Reclame