Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor, preda portofoliul noului ministru, Ramona Manescu, la sediul ministerului, in Bucuresti, miercuri, 28 august 2013. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat unei televiziuni din capitala provinciei kosovare, Pristina, ca Romania „ar putea recunoaste Kosovo”.

„In anul 2008, Romania a decis sa nu recunoasca Kosovo. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat de atunci. Guvernele s-au schimbat si unele noi decizii despre recunoasterea Kosovo ar putea fi luate”, a spus Ponta, pentru televiziunea Klan Kosova, dupa un summit al sefilor de state din sud-estul Europei, citat de cotidianul in limba albaneza Epoka E Re si preluat de site-ul sarbesc B92.

Etnicii albanezi din provincia sudica a Serbiei si-au declarat unilateral independenta, la inceputul anului 2008, insa Belgradul a respins proclamatia drept o incalcare a integritatii teritoriale si a Constitutiei.

Presa kosovara a mai transmis ca Ponta a afirmat ca Romania ia in calcul recunoasterea provinciei „deoarece multe lucruri s-au schimbat in Kosovo din 2008„.

Prim-ministrul Victor Ponta nu este la prima declaratie favorabila provinciei, aratandu-se inca din 2013 in favoarea recunoasterii Kosovo de catre Romania.

Tara noastra este una dintre cele cinci state membre UE care inca nu au recunoscut Kosovo, alaturi de Spania, Slovenia, Cipru si Grecia.

Sursa: Ziare.com

Foto: MEDIAFAX

Anunțuri