raluca_turcan_06827700
Deputatul Raluca Turcan, vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), susține că Guvernul Ponta că a crescut datoria publică a României la 44 % din PIB, ceea ce înseamnă că fiecare român este dator cu 3.313 euro.

„Evident că toate guvernele din lumea aceasta se împrumută, dar se împrumută pentru a crea noi locuri de muncă, pentru a încuraja investiții și a genera creștere economică. Din nefericire, Ponta nu are o strategie pentru economie, nu îi pasă de viitorul țării și nu-i pasă de cine și când va trebui să înapoieze acești bani. Ponta nu s-a împrumutat pentru a crea noi locuri de muncă, pentru investiții în infrastructură, sănătate sau educație, ci pentru a cheltui cât mai mulți bani pentru cadouri electorale, salarii și pensii. Ponta îndatorează România, de la o zi la alta, cu 60 de milioane de lei pe zi”, a declarat vineri, într-o conferință de presă, Raluca Turcan. – Obiectiv.info.

Ea insa omite sa spuna cu cat a indatorat populatia Romaniei Guvernul Boc sustinut de partidul la care a fost vicepresedinta. „(…)în timpul mandatului lui Boc a fost semnat şi împrumutul record de aproape 20 mld. euro cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, în urmă cu aproape trei ani, cel mai mare împrumut din istoria României şi cât jumătate din bugetul ţării. – Ziarul financiar.

A mai facut multe guvernarea PDL-ista, insa Turcan Raluca probabil sufera de amnezie. Ea nu-l vede decat pe „Ponta si guvernul lui”… Probabil ca asa zisa politiciana care a trecut de la PDL la PNL, crede ca ea chiar este in masura „sa ridice piatra”. Ii spunem noi, ca sa nu mai fie nici un dubiu: Nu, nu e!

Dar in definitiv cine este Turcanu Raluca?

„Ralucăi îi plac poşetuţele de firma, Louis Vuitton şi Coco Chanel. Poşetuţele costă mult, mii de euro. Raluca câstigă puţin pentru că este un simplu deputat in Parlamentul României. Raluca nu are firme şi nici afaceri, dar are oameni grei care îi stau în spate şi pe laterale. Astfel, Raluca a ajuns să intre in politica mare şi să se bucure de poşetuţe. Sunt mii de fete care termină Facultatea de Ştiinte Economice din Bucureşti an de an ,dar nu toate au avut norocul Ralucăi Turcan, deputata PDL de Sibiu, căci despre ea este vorba. Acela de a întalni barbaţi puternici.

Ea iubeşte frumuseţea iar gurile rele ale tabloidelor spun ca a vizitat şi caţiva doctori esteticieni. Eu nu cred acest lucru, pentru că Raluca este o femeie frumoasă şi are un soţ la fel, frumos şi galonat, pe Valeriu Turcan, fostul purtator de cuvant al Preşedintelui Traian Băsescu. Între timp Valeriu nu mai lucrează pentru preşedinte, iar influenţa familiei Turcan s-a stins ca un vis frumos.

Atât timp cât Valeriu Turcan presta pentru Traian Basescu, Raluca Turcan era pe cai mari, făcea, desfăcea, încânta lumea cu poşetele ei şi pantofii extrem de scumpi. Raluca apare des la televizor şi pare extrem de inteligenta deşi este blonda. Pe cerul înstelat al PDL luceau doar două stele, ea si Elena Udrea. Cand era supărată, Raluca Turcan îşi permitea să-l critice chiar şi pe Emil Boc, preşedintele partidului de atunci.

M-am întrebat de unde are bani Raluca pentru viaţa extravagantă din Bucuresti, pentru o vilă la Mogoşoaia, obiecte de lux şi haine aşijderea. În declaraţia de avere a soţilor Turcan apare că cei doi influenţi politicieni au trăit în ultimii ani doar din salariile de demnitari, nici foarte mici, dar deloc foarte mari. De exemplu, doar o poşetuţă Vuitton în compania căreia a fost fotografiată deputata, face cam 2000 de euro, dublu cât castigă doamna pe lună.

Revenind la lucruri mai serioase, am să vă vorbesc despre CV-ul doamnei Turcan, cu relaxarea unui prozator rus. Nu întamplător, Raluca iubeşte Rusia. Ea a apărut pe scena mare a politicii în anul 2004, când presa a surprins-o mâncând chipsuri în maşina candidatului la prezidenţiale Theodor Stolojan, în calitate de consilier al acestuia. Înainte de asta, Raluca Turcan a studiat la Moscova cu ajutorul unei burse, în timp ce absolvea Academia de studii economice. Apoi a avut loc întalnirea vieţii sale cu Theodor Stolojan, pe culoarele companiei TOFAN GRUP; Raluca Turcan era o simplă consilieră la departamentul de relaţii publice, Stolojan era tocmai partenerul şi prietenul patronului TOFAN, controvesatul om de afaceri Gelu Tofan, implicat in numeroase scandaluri şi controverse.

Stolojan era cel angajat de Gelu Tofan pentru a se ocupa de afacerea PETROM; Gelu, alături de Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu, a vrut sa privatizeze Petrom-ul pe finalul guvernării CDR. Nu le-a ieşit combinaţia, iar Stolojan a acceptat să devină preşedintele PNL; el, un comunist sadea, mare finanţist în sistemul financiar ceauşist.

În anul 2000 Raluca Turcan acceptă să fie consilierul pe probleme de mesaj politic al candidatului la preşedinţie Theodor Stolojan. Cum putea Turcan, fără nici un fel de experienţă politică, să-l consilieze în politică pe maestrul Stolojan, fost prim- ministru şi politician de mare calibru ?! Ori Stolojan nu avea habar de politică nici cât a uitat Turcan, ori explicaţia poate fi alta. Necunoascută nouă.

De aici Turcan s-a urcat ca pisica pe treptele carierei politice, a ajuns deputat de Sibiu în 2004 pe listele Aliantei DA şi au fost 8 ani legaţi o tanără speranţă. Tot timpul a purtat stigmatul legăturii sale cu Teodor Stolojan, spre deosebire de Elena Udrea care, deşi a fost lansată şi ea în politica mare tot de Stolojan, a avut noroc să-şi găsească un protector mult mai potent. Turcan nu a confirmat niciodata in politică, poate şi pentru că nu a fost lăsată să fie ministresă sau mare şefă în partid.

Dacă este să ne uitam lucizi la activitatea sa de parlamentar, observăm că Raluca Turcan a fost parcă un simplu turist în judeţul Sibiu, unde şi-a câştigat mandatul de deputat. În 8 ani de deputaţie a avut 6 interpelări, care priveau problemele judetului, 5 între anii 2004 – 2008, una în ultimul mandat. În rest nimic notabil, doar o infinită serie de prezenţe la televizor.

Acum, deşi nu o sa mă credeţi, cazul Ralucăi Turcan este unul cat se poate de trist: multe oportunităţi risipite aiurea şi foarte multă tristeţe pe chipul unei doamne tot timpul fardate ca de spectacol.

Politica poate fi pentru femei o mare capcană, pentru ca este şi va fi un sport al bărbaţilor misogini. Iar bărbaţii misogini sunt întotdeauna cei care se laudă cel mai tare că promoveaza femei in politică. Şi le promovează pentru a le controla, evident, nu pentru a le da putere. Doamna Turcan, la fel ca şi Elena Udrea, a avut de fapt tot timpul senzaţia că are putere, nu a avut niciodată putere în sine, ci doar o iluzie bine fardată şi întreţinută cu Coco Chanel şi Louis Vuitton!” – RealitateaTV.net

Aici CV-ul de pe site-ul propriu.

Nota: Cf. dexonline.ro, IMPERTINÉNT ~tă (~ți, ~te) Care vădește nerușinare; lipsit de respect; obraznic; insolent; neobrăzat. /impertinent, lat. impertinens, ~ntis

Reclame