01-atac
Familia Gupta, una dintre cele mai puternice dinastii de business din India alături de cea a lui Lakshmi Mittal, a cumpărat două ferme cu 2.500 de hectare de teren în localitatea Conteşti din Teleorman.

Indienii operează local prin firma Trans­danube Industries, entitate prin intermediul căreia şi-a anunţat anterior intenţia de a construi o oţelă­rie în Olteniţa, potrivit zf.ro si olteniteanul.ro. Indienii sunt cunoscuţi la nivel internaţional prin grupul Afri­can Industries, cu o prezenţă importantă în Nigeria.

Străinii cumpără tot mai mult pământ în România

Chiar dacă pe primele trei locuri în topul latifundiarilor sunt români, practic jumătate din terenurile agricole sunt deținute sau administrate de străini.

Unele companii străine au ajuns să aibă în proprietate zeci de mii de hectare de teren în România. Statisticile arată că cei mai mari investitori străini sunt italieni, germani, arabi, maghiari şi spanioli.

Noua lege a vânzării terenurilor agricole a intrat în vigoare în luna mai a anului trecut. Noua lege în general a îngreunat vânzarea terenului agricol în loc să o simplifice, pe de altă parte străinii preferă să nu cumpere teren pe nume propriu, ci cumpără de regulă prin societăţi cu capital românesc.

Sursa: ActiveNews

Foto: curentul.info

Pe aceeasi tema: 

România, vândută la hectar, la preţuri de 10 ori mai mici decât în Occident

Alertă națională: pământul – ultima avuție a românilor, va fi cedat străinilor din 2014

Anunțuri