tomac3
Deputatul Eugen Tomac a reactionat, dupa ce numele sau a aparut pe „lista neagra” a Moscovei, care cuprinde zeci de personalitati, din 17 state, declarate indezirabile in Rusia.

Intr-o declaratie pentru Ziare.com, Tomac, care nu se arata surprins de decizia Moscovei, a subliniat ca va ramane „adversarul oricarei entitati care este inamicul Europei Unite”.
Decizia Rusiei de a ma declara persona non-grata nu ma impresioneaza si nici nu ma mira. Am fost si voi ramane un critic constant al Kremlinului, atat timp cat aceasta tara va reprezenta o amenintare pentru Europa.

Rusia de astazi este cea care aduce elogii pactului Ribbentrop-Molotov, o intelegere criminala prin care a fost amputata Romania. Pentru mine este o onoare sa lupt pentru cauza romanilor aflati sub amenintare continua din partea imperiului raului, asa cum il numea presedintele Regan.

Nu imi doresc sa ajung in Rusia, asa ca voi ramane adversarul oricarei entitati care este inamicul Europei Unite!„, ne-a declarat Eugen Tomac, liderul PMP. – Ziare.com

Acest basarabean tupeist, sustinut politic de elemente nocive poporului roman, chiar are o impresie buna despre propria persoana. Arogant, infatuat si mimand stapanire de sine, „copilul lui Basescu”, a facut o gaura de 1 milion de euro in bugetul Romaniei. Nu el in sine este cel care a „deranjat” Moscova, ci papusarii din spatele lui…

Iata cu ce s-a mai indeletnicit printre altele, Tomac, potrivit unui raport al Curtii de conturi:
În perioada 2010-2011, Departamentul condus de Eugen Tomac (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni – DRP) a alocat 1.645.406 lei (aproape 400.000 de euro) privind o finanţare nerambursabilă a unui post de radio la Chişinău. Curtea de Conturi consideră că acţiunea a fost utilă, dar că „încălca prevederile Legii 321/2006, datorită acoperirii teritoriale pe care o are postul de radio (naţional, nu local sau regional)”. Conform legii respective, nu putea fi finanţat un post de radio cu acoperire naţională. Deci avem o finanţare ilegală.

Postul de radio se numea Arena FM şi a primit cu titlu gratuit şi utilizarea în grila de programe a emisiunilor şi produselor online din grilele Radio România. Dar asta nu este totul. În 2011, Societatea Română de Radiodifuziune (radioul public – n.a.) a achiziţionat contra cost 51% din acţiunile SC Pajura Albă SRL Chişinău (proprietarul postului Arena FM). Iată cum sună concluziile Curţii de Conturi: „S-a reuşit «performanţa» ca statul român, prin intermediul SRR, să «recupereze» contra cost o parte din finanţările nerambursabile acordate în perioada 2010-2011 din fondurile publice ale statului Român unor beneficiari din Republica Moldova”. Mai pe româneşte, statul, adică Eugen Tomac (cu binecuvântarea lui Emil Boc), plăteşte din bani publici înfiinţarea şi întreţinerea unui post de radio la Chişinău, iar ulterior, tot statul, prin SRR, cumpără pachetul majoritar al respectivului post de radio. Deci, o dublă plată din bani publici pentru acelaşi lucru.

Miza Arena FM – voturi pentru PDL din Moldova

Se impune o întrebare: de ce era necesar să fie finanţat un post de radio care să utilizeze în special programe de la Radio România, din moment ce în Republica Moldova Radio România se prinde în condiţii destul de bune, pe internet poate fi accesată pagina de web a SRR. Răspunsul este unul simplu: miza înfiinţării acestui post de radio o reprezintă voturile pe care PDL vrea să le colecteze din Republica Moldova. Să nu uităm că, în perioada alocării banilor, a apărut intenţia ministrului de Externe de atunci, Teodor Baconschi, de a elabora votul prin corespondenţă în diaspora, care ar fi trebuit să aducă PDL un milion de voturi. Şi, repetăm, nu este deloc o coincidenţă, Eugen Tomac a fost în 2008 şi este şi acum în 2012 candidat PDL pentru Diaspora, Colegiul 2 Deputaţi, care include şi Republica Moldova, un rezervor serios de voturi.

Tupeu de Tomac

„Nu mă surprinde faptul că în plină campanie electorală a reapărut discuţia despre raportul Curţii de Conturi la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni”, a declarat Tomac, citat de Mediafax. Aici Tomac îi prosteşte pe faţă pe români. El susţine că a reapărut discuţia privind raportul Curţii de Conturi. Este regretabil că nimeni nu l-a întrebat pe Tomac când s-a mai discutat acest raport. Pentru că raportul a fost finalizat pe 8 noiembrie 2012, a ajuns pe biroul preşedintelui Senatului pe 12 noiembrie şi la Biroul Permanent al Senatului pe 16 noiembrie. Deci nu putea fi discutat ceva ce nu exista. Tomac a mai anunţat că va ataca în justiţie raportul Curţii de Conturi.

P.S. Fosta conducere a SRR din 2011 nu a avut până în prezent nicio reacţie, deşi achiziţionarea pachetului de acţiuni de la Chişinău are un clar iz penal. De cel politic nu mai are rost să amintim. – Cotidianul.ro

Mai cititi:

Eugen Tomac, un mogul în devenire
Raportul Curţii de Conturi dezvăluie dezastrul de la DRP
Raspunsul lui Tomac la acuzele aduse:
Eugen Tomac raspunde atacurilor legate de raportul Curtii de Conturi si se declara unionist
Reclame