117171
Învăţământul românesc are grave probleme, iar acest lucru este vizibil an de an în rezultatele pe care elevii le obţin la diferite examene.Materia predată este depăşită sau inadecvată, iar cadrele didactice sunt prost plătite.

O ultimă dovadă în acest sens este examenul de la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a 8-a din 2015. Într-o culegere specială cu teste aceştia au de rezolvat un subiect în care numele actriţei Monica Bîrlădeanu este cap de afiş.

La proba de limba şi literatura română elevii au constatat cu stupoare că au de analizat „aventurile Monicăi Bîrlădeanu” în America, test inclus, spre surpinderea tuturor de un profesor de specialitate într-o culegere specială cu teste. Este vorba despre un interviu, acordat în urmă cu câţiva ani de Monica Bârlădeanu revistei The One, în care românii sunt informaţi cu privire la viaţa sentimentală a vedetei, rolurile din filme, stilul vestimentar, dar şi despre viaţa ei în SUA.

evaluare

Unii dintre părinţii elevilor de clasa a VIII-a au fost revoltaţi de ceea ce scrie în culegere: „Iată dovezi că tineretul este îndobitocit din şcoală. La testul pentru Evaluare Naţională 2015 pentru clasa a 8-a, elevii trebuie să povestească despre aventurile Monicăi Bîrlădeanu (cine-o fi asta habar nu am, acum am auzit pentru prima dată de ea) în America şi să descrie un joc virtual de pe internet. Daca vrei să distrugi o ţară, atunci ucide-i sistemul de învăţământ. Cum? O populaţie cu o educaţie slabă va vedea prea târziu ce i se plănuieşte de către clasa politică. (…) O populaţie cu o educaţie slabă nu va avea un nivel bun de pregătire şi de instruire şi astfel nu va putea ocupa decât funcţii şi poziţii în pătura de jos a societăţii. (…) Generaţia tânără e încurajată să devină o generaţie bolnavă care la rândul său va zămisli progenituri bolnave cu potenţial intelectual redus şi cu durată de viaţa din ce în ce mai scăzută„, a scris una dintre mămicile unui elev pe Facebook.

Sursa: ActiveNews

Anunțuri