0-265055-dragosbucurencifotoprotvmagazin_25d54b57a4
Un amic îmi scrie pe Facebook: “Moschee la Bucuresti???? Ne ducem dracului ca natie…” și mă cheamă la luptă împotriva balaurului cu semilună: “We have to fight…no waaay!!! Lanseaza ceva… hai sa facem ceva!!!”

Am declinat oferta de a mă alătura acestei cruciade ultimul răcnet, dar observația amicului meu nu m-a lăsat să dorm. M-am sucit, m-am răsucit și am sfârșit, în crucea nopții, prin a-i da dreptate.

Da, așa e, ne ducem dracului. Dar nu pentru că se construiește o mare moschee la București.

Ne ducem dracului pentru că Mediterana e plină de copii, de mame și de tați care fug din calea unui război pustiitor și pe care noi îi lăsăm să moară înecați, de sete sau de foame pentru că am ajuns să ne fie teamă de niște oameni care nu se roagă la același Dumnezeu la care ne rugăm noi.

Ne ducem dracului pentru l-am lăsa și pe Hristos să moară pe barcă sau să fie crucificat de Statul Islamic decât să riscăm să primim un imigrant care ar putea, Doamne ferește, să ne ia locul de muncă.

Ne ducem dracului pentru că ne e frică de ceea ce nu cunoaștem și nu vrem să cunoaștem. Pentru că habar n-avem ce e Islamul, dar știm deja ce e în neregulă cu el.

Ne ducem dracului pentru că din toată povestea cu “iubirea față de aproapele” am înțeles că trebuie să ținem aproape unii de alții și să-i ținem departe pe toți cei care gândesc, iubesc sau se roagă altfel decât noi.

Ne ducem dracului pentru că ne purtăm credința spânzurată pe aur la gât, nu în suflet, și pentru că am făcut din biserica lui Hristos exact ce făcuseră și saducheii din templul Tatălui său: “casă de negustorie” și “peșteră de tâlhari”.

Ne ducem dracului de fiecare dată când pupăm o icoană, în loc să îmbrățișăm un lepros sau un păcătos.

Ne ducem dracului pentru că ne batem cu pumnul în piept, ne strigăm credința la televizor, aruncăm cadavre de porci și ridicăm troițe între gunoaie, și uităm să fim blânzi, să fim buni, să întoarcem obrazul și să ne mărturisim credința cu smerenie, așa cum ne-a cerut Mântuitorul.

Ne ducem dracului pentru că ne folosim de o religie a iubirii și de una a păcii ca să justificăm neomenia și războiul și ura.

Nu în ultimul rând, ne ducem literalmente dracului pentru că avem de gând să ne prezentăm la Înfricoșata Judecată împreună cu “neamul”, cerând să fim mântuiți la grămadă, ca și cum iertarea păcatelor ar fi un fel de super-ofertă.

Poate pentru unii asta vine ca o noutate, dar o moschee este un lăcaș în care oamenii se roagă la Dumnezeu. Musulmanii nu se roagă nici la Buddha, nici la zeii hinduși. “Allah” nu înseamnă altceva în arabă decât “Dumnezeu”, iar Dumnezeul la care se roagă musulmanii este același Dumnezeu la care s-au rugat Avraam și cei doi fii ai lui, Isaac și Ismail. Este Dumnezeul lui Iov, al lui Noe și al lui Moise, al lui David și al lui Solomon. Este Dumnezeul la care s-a rugat Iisus Hristos cu lacrimi de sânge în grădina Ghetsemani, același Dumnezeu căruia i-a strigat când a murit pe cruce, “Dumnezeule, Dumnezeule, pentru ce ce m-ai părăsit?”. Este Dumnezeul la care se roagă evreii în sinagogă și la Zidul Plângerii, același Dumnezeu la care se roagă creștinii în toate bisericile și catedralele de pe fața pământului. Pe acest Dumnezeu iudeo-creștin l-a mărturisit și Profetul Mahomed, care, cu aceleași cuvinte ca și Iisus Hristos, “nu a venit să strice legea veche, ci s-o împlinească”.

Singurul argument valid, care nu vine din frică și nici din ură, împotriva moscheii este legat de dimensiunea ei. Dar este un argument urbanistic, și în condițiile în care Bucureștiul găzduiește deja în buricul târgului două dintre cele mai mari hidoșenii din Europa, Casa Poporului și Catedrala Mântuirii Neamului, să te plângi că moscheea va afecta estetic o zonă dominată de arhitectură de sorginte sovietică și nord-coreană este aproape un moft.

Pe de altă parte, faptul că ne ducem cu adevărat dracului nu este un moft și ar trebui să ne dea mai mult de gândit.

PS. Noi credem ca acest saltimbanc plin de ifose (Bucurenci Dragos) s-a dus de mult dracului. Acum este agentul lui si se exhibitioneaza pe unde poate in scopul de a face noi prozeliti…

Sursa: bucurenci.ro

Foto: libertatea.ro

Reclame