1

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a pus la dispozitia tuturor celor interesati o serie de materiale destinate informarii cetatenilor cu privire la alegerile locale si parlamentare care au loc in acest an.

Materialele informative sunt atat in format tiparit, cat si electronic, se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, pentru informarea cetatenilor care doresc sa devina operatori de calculator ai sectiilor de votare sau experti electorali, AEP a realizat pliante si postere care vor fi distribuite in tara si in strainatate, disponibile si pe site-ul www.roaep.ro la urmatoarele linkuri:

Operatori de calculator ai birourilor electorale ale sectiilor de votare

Corpul expertilor electorali

Totodata, „pentru corecta informare a alegatorilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate, AEP a realizat un pliant si un ghid care detaliaza conditiile, variantele si procedurile specifice de vot pentru alegerile parlamentare de la sfarsitul acestui an”, se mai arata in comunicatul AEP.

Pliant – Operatorul de calculator in sectia de votare

Pliant – Expertul Electoral

Materialele tiparite vor fi distribuite comunitatilor de romani din strainatate, in cadrul campaniei de informare desfasurate de AEP in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe. Documentele mentionate sunt disponibile si pe site-ul AEP, accesand linkurile:

Ghidul alegatorului roman din strainatate

Pliant – Votul alegatorului roman din strainatate

Poster – Votul romanilor din strainatate

AEP a demarat inca de la sfarsitul anului trecut campania de informare a cetatenilor pe tema alegerilor locale si parlamentare, prin intermediul unor videoclipuri postate pe site-ul institutiei, pe pagina oficiala de Facebook si pe canalul Youtube.

De asemenea, in perioada urmatoare, Autoritatea „va continua, sub diferite forme, actiunea de informare a cetatenilor si a societatii civile in legatura cu procesele electorale din anul 2016”, se mai precizeaza in comunicatul AEP.

Guvernul Ciolos a stabilit data alegerilor locale din acest an – 5 iunie, urmand ca data alegerilor parlamentare sa fie stabilita ulterior, ele avand loc in luna noiembrie.

Anunțuri